HATAY / ALTINÖZÜ - Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Adres
SARILAR MAH. BAYRAK SK. M. AKIF ERSOY Ç. PROGRAMLI LISE BLOK NO: 40 ALTINÖZÜ / HATAY
Vizyon
1-Topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen, ve yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmektir. 2-İçinden çıktığı toplum için yaşayan ve üreten yiğitler yetiştirmek 3-Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde Türkiye’de adından söz ettiren, mezun ettiği her bireyin başarılarıyla Türkiye’nin gurur duyduğu ideal kurum olmaktır 4-Eğitim bölgemizde devlet okulları içinde lider okul olmak. 5-“Mesleki ve teknik eğitimde ülkemizin en saygın ve tercih edilen kurumu olmaktır” 6-Veli-öğrenci-öğretmen işbirliği ile geleceğe yön veren, başarıya aç, ulusal ve uluslararası alanda yetiştirdiği öğrencilerle model bir okul olmaktır. 7-Paydaşlarının parçası olmaktan gurur duyduğu ve bölgesince tercih edilen önder bir kurum olmak. 8-ÜLKEDE “İLK”LERİ ve “EN”LERİ ÇIKARAN OKUL OLMAK 9-Meslekî ve Teknik Eğitimde, ülkesinde ve bölgesinde en saygın ver tercih edilen kurum olmaktır. 10-MEHMET AKİF ERSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’ni okul paydaşlarımızın güç birliği ile İlçemizin ve İlimizin öncelikli tercih edilen, Ülkemizin en iyi üniversitelerine her yıl artan sayıda öğrenci yerleştiren, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren ,Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
1-Biz MEHMET AKİF ERSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ olarak Atatürk İlke ve Devrimleri’ne bağlı, Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen, çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, sürekli öğrenen , yeteneklerini ön plana çıkaran , bilgili saygılı yenilikçi özgüveni gelişmiş 21.yy. değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bireyleri yetiştirmek için varız. 2-Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek. 3-Değişen Dünya şartlarında bilgi toplumunun insanını, iş ve hizmet alanlarının gereksinimini karşılayacak biçimde yetiştirmek. 4-Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, öğrenmeyi öğrenen, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinen, eleştiren ve yaratıcı düşünen, ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek. 5-MEHMET AKİF ERSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ olarak; çağdaş eğitim teknolojilerini kullanan, demokratik katılımı uygulayan, farklılıkları ile övünen toplumun sürekli değişen ihtiyaç ve beklentilerine yanıt veren, mutlu, başarılı ve çevresi ile barışık ve kendine yetebilen öğrenciler yetiştirmek. 6-“Öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortamlar hazırlamak ve günün teknolojisini kullanarak mesleki ve teknik eğitim vermektir” 7-Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen, çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen bireyler yetiştirmektir. 8- Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çalışkan, paylaşımcı, pozitif düşünen, ülkesini tüm dünyada en iyi şekilde temsil eden bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM
8:00 & 16:00
Ulaşım
ULAŞIM SORUNU OLMAYAN OKULUMUZDA İL MERKEZİNDEN 5 DK. DA BİR DOLMUŞ BULUNMAKTADIR.
OKULUMUZDA TAŞIMALI EĞİTİM YAPILMAKTADIR. HER KÖY İÇİN SERVİS BULUNMAKTADIR.
SARILAR MH.BAYRAK SK.NO32 ALTINÖZÜ HATAY
İLÇE MERKEZİNDE BULUNAN OKULUMUZ İL MERKEZİNE 20 KM MESAFEDEDİR.
OKULUMUZ HER YIL DÜZENLİ OLARAK SPORTİF FAALİYETLERE KATILMAKTADIR.